Gezond en Lekker Koken

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

De gerechten die in kookboeken te vinden zijn, zijn bijna ontelbaar. Het kan van pizza tot patat en zelfs heerlijke taarten zijn die uw mond over doen lopen. Maar er zijn onder ons ook een groot aantal personen die vinden dat zij wat gewicht willen verliezen op een manier die helemaal niet lastig is: gezond eten. U kan u zich wellicht voorstellen dat er een groot aantal gerechten zijn die niet alleen zeer lekker op te eten zijn, maar nog gezond zijn ook! Daarom gaan we u hier helpen met het geven van goede ideeen voor een lekker, maar ook zeer gezonde snack/diner om uw lichaam en uzelf een goed gevoel te geven.

Vandaag hebben wij een gerecht voor u in petto die vanuit het Aziatische land China komt. Het gerecht wordt in de Nederlandse taal “Pompoen met Eigeel” genoemd en is zeker iets om een keer uit te proberen.

Wat u nodig heeft om dit gerecht te bereiden is 30 gram meel, een pompoen, een snufje zout, een 4tal eieren, een theelepel basterd suiker en olie of boter. Dit gerecht is simpel te bereiden en zeer smakelijk!

Snij de pompoen in stukjes zo groot als een halve pink. Sprinkel daar wat suiker overheen en dat is dat. Pak vervolgens een kleine schaal en breek de eieren hier in. Maar pas op, zorg ervoor dat alleen het eigeel in de schaal terecht komt. (Doe dit door middel van nog een schaaltje te pakken en als het ware het eigeel van de ene helft van de eierschaal, naar de andere te gieten totdat u alleen het eigeel overhoudt.)
Kluts het eigeel vervolgens en doe daar de 30 gram meel bij in totdat er een egale mix is gevormd. Dep vervolgens de pompoen in de mix en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.

Wanneer alle stukjes pompoen bedekt zijn kunt u de pompoen met kokende olie roerbakken voor een korte tijd (4 a 5 minuten) en daar een beetje zout aan toevoegen en klaar is kees!

Dit recept is in Azie al duizenden jaren in omloop en sinds toen ik het geprobeerd had in Shanghai was ik zeer onder de indruk hoe zo’n simpel en gezond recept zo heerlijk uit kon pakken.

Het overige eiwit kunt u simpelweg nuttigen door dit te roerbakken met stukjes tomaat en dit zo als zijgerecht op tafel neerzetten.