10 tips voor de barbecue

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 1. Organisatie is de sleutel tot een succesvolle barbecue

  Vooraleer je met je barbecue begint is het uiterst belangrijk alle benodigdheden vooraf bij de hand te hebben. Denk goed na over wat je precies nodig hebt. Welk keukengerei ga je gebruiken? Heb je een marinade of andere kruiden nodig voor tijdens het grillen? Wees er zeker van dat deze benodigdheden binnen handbereik zijn.

 2. Een blijvend brandende barbecue

  Niets is erger dan een slecht verhitte barbecue. Indien dit probleem zich voordoet kan het gebeuren dat de barbecue stopt met werken tijdens het grillen van het vlees. Wees er dus zeker van dat je barbecue goed brand en zal blijven branden tijdens het grillen.

 3. De juiste temperatuur van de grill

  Natuurlijk is de juiste temperatuur van de grill van het uiterste belang. Deze temperatuur draagt onder andere bij tot de overheerlijke rokerige smaak van het vlees en het prachtige grill patroon. De gemiddelde grill temperatuur moet ongeveer 250 Celsius zijn om een optimaal resultaat te bekomen.

 4. Een propere grill

  Een schone grill is een echte must voor een succesvolle barbecue. Je wilt immers geen restanten van een vorige barbecue op jouw vlees, of dat het vlees blijft plakken. Ook is het aangeraden het rooster twee maal schoon te maken, voor en na het grillen. Zo heb je bij een volgende barbecue festijn veel minder werk. Om het rooster en de barbecue schoon te houden kan je gebruik maken van een staalborstel en/of een stuk aluminium folie.

 5. Vet het rooster van de barbecue goed in

  Invetten is ook een van de meest belangrijkste elementen wanneer we gaan barbecueën. Wanneer je het rooster niet invet zal het vlees blijven plakken en veel sneller gaan verbranden. Let wel op, wanneer je het rooster gaat invetten, spuit dan absoluut geen olie naar de vlammen of brandende kolen toe. Dit is uiterst gevaarlijk en je kan hierdoor ernstige brandwonden oplopen. In plaats hiervan neem je het rooster best vast met een vuurbestendige handschoen en spuit de olie van de vlammen weg. Je kan natuurlijk ook een stukje keukenpapier nemen en dit deppen in wat olie. Daarna gebruik je keukengerei zoals een tang om het in olie gedrenkte papier naar het rooster te brengen, en deze hiermee in te vetten.

 6. Blijf weg van de vork

  In tegenstelling tot de manier waarop vele mensen barbecueën is het zeker niet aangeraden een vork of ander doorprikkend keukengerei te gebruiken. Hierdoor prik je gaten in het vlees en gaat alle smaak eruit! Resultaat een droog stuk vlees met de consistentie van een leren schoen. Dit wil je dus zeker niet. Het is beter gebruik te maken van een spatel of tang.

 7. Marineer wanneer nodig

  Bij een geslaagde barbecue mag je zeker gebruik maken van een lekkere marinade. Probeer de marinade tijdens de gaartijd te smeren en niet enkele minuten voor het vlees klaar is.

 8. Hou de grill bedekt

  Wanneer je grotere stukken vlees gaat grillen is het belangrijk de grill goed af te dekken. Probeer niet teveel het deksel van de grill te halen, dit kan immers de gaartijd beïnvloeden en het barbecue festijn verknoeien.

 9. Rust

  Laat je het vlees wat rusten vooraleer jij het serveert? Indien je dit niet doet is het zeker aangeraden om deze gewoonte op te pikken. De smaken en vocht in het vlees hebben hierbij wat extra tijd om zich over het ganse vlees opnieuw te verspreiden!

 10. Blijf bij de grill/barbecue

  De belangrijkste van alle regels is altijd de laatste. Wanneer je kookt, en in dit geval je iets gaat grillen, moet je altijd in de buurt van het vuur blijven. Je weet immers nooit of er al dan niet iets gaat mislopen. Veiligheid voor alles!