Barbecueën in de winter

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Wil je een barbecue houden in de winter? Het kan! Je hoeft niet langer te wachten op mooi zomerweer om smakelijk barbecue vlees te consumeren. Natuurlijk zijn er enkele richtlijnen waarmee je zeker rekening moet houden wanneer jij gaat winter-barbecueën. Trek dus een warme trui aan en start die grill!

Hou niet alleen de grill warm

Wanneer je een winter-barbecue gaat organiseren is het zeer belangrijk jezelf ook warm te kleden. Gegeven, je kunt ook in jouw zomerkledij buiten wat staan grillen, maar na een tijdje zal je het uiteraard bijzonder koud krijgen en is de barbecue al meteen heel wat minder aangenaam. Neem dus de nodige voorzorgen en pak jezelf lekker warm in!

Tref voorbereidingen voor je winter-barbecue

Net zoals bij barbecueën in de zomer, moet je bij een barbecue tijdens de wintermaanden enkele voorbereidingen treffen, wat voor zich spreekt. Zorg ervoor dat alle tools die je wilt en gaat gebruiken binnen handbereik liggen. Indien je met een propaan grill gaat werken, controleer dan of de tank nog vol is, of dat die toch op z’n minst nog voldoende gas bevat. De beste manier om hier zeker van te zijn, is om de tank aan te vullen net voordat jij de grill gaat starten.

Houd ook rekening met de tijd die de grill zal nodig hebben om op te warmen, het is immers heel wat kouder in de winter!

Minimaliseer

Het is aangeraden de taken die je moet uitvoeren te minimaliseren. Zoek bijvoorbeeld simpele recepten uit die niet al te lang duren om voor te bereiden. Zo hoef je niet al te veel tijd in het koude weer te besteden.

Een goede grill

Vanzelfsprekend is een degelijke grill van groot belang bij een winter-barbecue. Het is aangeraden gebruik te maken van een grill waarmee het mogelijk is met gesloten deksel te grillen, anders wordt het correct garen van het vlees bijzonder moeilijk. Bovendien krijg je die overheerlijke rokerige smaak ook niet erg in het vlees gedrenkt.

Zorg ervoor dat de grill het barre winterweer aankan! Vergewis je ervan dat de barbecue reeds op voorhand goed proper werd gemaakt. Vet ook de grill goed in, om plakken van het vlees of brandplekken te voorkomen.

Een lekker wijntje bij de bbq

Bij een overheerlijke winter-barbecue hoort ongetwijfeld een prachtig wijntje. Wanneer je vlees gaat serveren zal je de meeste wijnkenners een lekkere rode wijn horen aanraden. Dit klopt helemaal! Niets is beter bij een lekker stuk vlees dan een overheerlijk rood wijntje.

Natuurlijk kun je wat gaan variëren. Een gekoelde rode wijn bij het koude weer is niet echt aangeraden! In plaats hiervan kun je de fles op kamertemperatuur laten komen en even openen vooraleer jij ze gaat serveren, dit om de wijn wat te laten ademen.

Indien je echter een drankje wil om lekker op te warmen, dan kan er nog steeds gekozen worden voor een heerlijke glühwein, ook wel mulled wine genoemd. Dit is, in de meeste gevallen, een heerlijke rode wijn die warm word geserveerd. Deze wijn wordt vaak in de winter geserveerd dus ze is ook heel gemakkelijk te verkrijgen. Ook gaat deze wijn bijzonder goed samen met een winter-barbecue.