Pasta in onze keuken

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Om eerlijk te zijn, zijn de Italiaanse gerechten vaak het meest simpel om te koken en het lekkerst om een beetje mee te experimenteren. Daarom ben ik altijd al een fan geweest van een lekker en leuk Italiaans gerecht dat op tafel te zetten is binnen een kleine 45 minuten. Natuurlijk dient u er zich wel bewust van te zijn, dat de pasta gerechten met zorg en beleid bereidt moeten worden omdat een kleine vergissing tot een catastrophe kan uitlopen.

Wanneer ik aan een pasta gerecht denk dat zeer eenvoudig en gemakkelijk te bereiden is, denk ik natuurlijk aan spaghetti. En omdat ik nogal een Do-It-Yourself persoon ben, bereidt ik de pasta en de saus geheel zelf.

De pasta bereiding

Om te beginnen moeten we 300 gram bloem, 3 eieren, 30 ml olijfolie en een snufje zout bijen rapen. Maak een kleine berg van de bloem op een schone ondergrond (snijblok of keukenblad) en maak daar een kuiltje in waar de eieren in kunnen. Wat u nu heeft is een soort vulkaan met daar binnenin de eieren en voeg vervolgens ook de olie en het zout aan toe. Nu kan het spectakel gaan beginnen van hussellen en kneden. Blijf net zo lang doorgaan totdat het geheel een soort van soepele bal is geworden die gemakkelijk uit elkaar te trekken is en verdeel deze dan vervolgens in een 3 of 4 tal kleinere gelijke ballen. Rol de pasta uit met een deegroller vanaf het midden naar buiten en draai deze zo nu en dan om een mooie lange strip te hebben zonder gaten of scheuren.

Zorg ervoor dat het keukenblad nogmaals bedekt wordt met bloem en leg de strip daar bovenop. Snij de strip in smalle reepjes (afhankelijk van wat u lekker vindt) en laat deze koken gedurende 10 minuten in een pan met heet water, een snufje zout en wat olie om het samensmelten van de reepjes te voorkomen.

De topping

Wat ik altijd zelf heel erg lekker vind als topping, is de combinatie van gemalen vlees met een groenten mix. De mix van groenten die mij nooit teleurgesteld hebben is ui, sla, tomaat en mais. Voor een portie gebruik ik altijd zo’n 150 gram gemalen varkensvlees en bak deze snel in een wok met olijfolie, soya saus, peper en zout. Vervolgens snij ik de ui en sla in kleine blokjes en doe ik deze samen met de mais in de pan. Voeg een paar lekkere kruiden toe zoals Italiaanse mix of iets wat de smaak nog beter laat uitkomen en voeg daar als laatste de in stukjes gesneden tomaten aan toe. Maar roerbak de tomaten niet te lang, omdat we proberen om alle vitaminen en mineralen in de tomaten proberen te behouden.

Serveren

Als laatste is het natuurlijk serveren. Neem een diep bord en doe de pasta daar in, een beetje van onze italiaanse saus bovenop en om het kleurrijk en lekker af te ronden, een beetje basillicum om het feest af te ronden en bij de kleuren van Italie te blijven. Eet Smakelijk!