Chocolade & dames

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Een perfecte combinatie (in de meeste gevallen) tussen dames en voedsel kan gevonden worden bij chocolade. De heerlijke zoete smaak van een plak chocolade kan een slecht temperament omdraaien naar een vrolijke dame die mannen voor haar doet vallen met een simpele glimlach. Chocolade kan zo’n groot effect hebben op de dames dat de zoetigheid vaak als geschenk dient tijdens een romantische date en ook op de vele feestdagen zoals Pasen, Kerstmis, Sinterklaas en zo nu en dan ook Nieuwjaar.

Sommigen onder ons beweren dat chocolade ons gelukkig kan maken en dit is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Er zit namelijk een wetenschappelijke reden achter dit verschijnsel dat ons dagelijks naar chocolade trekt.

Om te beginnen moeten we inzien dat dames even iets anders in elkaar zitten dan mannen. Waar wij als mannen gaan voor de looks van alles, zijn dames meer gevoellig voor gebeurtenissen en kunnen hun piek van genot vinden bij alles wat zij ook kunnen voelen.

En nu terug naar het wetenschappelijke verhaal over chocolade...

Elke keer wanneer je iets lekkers eet (afhankelijk van jouw smaak maar bv. chocolade), komen er stofjes vrij in de hersenen die ook wel Endorfines worden genoemd. Deze stofjes in de hersenen gaan rond en rond en geven jou een zeer ontspannen en fijn gevoel. Des te meer je eet, des te meer je ontspant zou je zeggen, maar er is een limiet van hoeveel je in kan nemen. Wanneer je over deze limiet gaat, is het zeer goed mogelijk dat je een averechts effect krijgt. En daarnaast is chocolade niet al te gezond wanneer je er teveel van eet. Endorfines komen daarnaast ook vrij tijdens het eten van andere producten waarin zich een flinke hoeveelheid suiker of vetten bevinden, maar wanneer dit product er ook een is waar je van houdt, werkt dit nog beter.

Dus dames, wanneer jullie de maandelijkse probleempjes hebben en een flink down gevoel hebben. Probeer dan eens wat van die heerlijke chocolade te eten, dit zal u niet alleen een stukje opvrolijken, maar ook uw man/vriend/genoot...

Als laatste maar zeker niet de minste, nog een paar feitjes over chocolade die u waarschijnlijk nog niet eerder wist:

  1. Chocolade is gezond wanneer dit niet te vaak ingenomen wordt, het houdt de aderen schoon en beschermt tegen vrije-radicalen.
  2. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer vrouwen gedurende hun zwangerschap chocolade eten (regelmatig) vrolijkere kinderen krijgen dan wanneer zij dit niet doen.
  3. Pure chocolade is beter voor het lichaam dan melk chocolade. Dit is omdat melkproducten de gezonde stoffen van cacao neutraliseren.

Dus wanneer je het gevoel hebt dat je een flink stuk chocolade op wilt eten, ga dan (als je het lekker vindt) voor de pure chocolade. En vergeet daarnaast ook niet de bonbons, repen, taartjes, gebak, repen en al het ander lekkers.