Koken voor kinderen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Koken voor kinderen: het kan een ware beproeving zijn. Maar met wat kinderlijke inspiratie & creativiteit wordt het voor kinderen al veel interessanter om hun bord leeg te eten.

Indien gekookt wordt voor kinderen, is het raadzaam niet te veel kruiden te gebruiken, omdat zij hier meestal op zullen afknappen. Zeker pikante kruiden, zoals bijvoorbeeld peper, pili-pili of paprika zijn niet erg in trek bij kinderen. Bovendien is het voor kinderen niet gezond om veel pikante kruiden te eten.

Om kinderen wat meer zin te doen krijgen in eten, en het eten zelf wat te bevorderen, kan het altijd leuk zijn - voor zowel jezelf als voor de kinderen – om te vragen wat ze graag zouden eten. Hierbij vraag je bijvoorbeeld wat ze verkiezen; vlees of vis, rijst of aardappelen, welke groentjes ze willen. De kans bestaat uiteraard dat het kind nogal vaak hetzelfde zal kiezen. Hierbij is het van groot belang daarop in te spelen, en de voordelen van bepaalde voedingsmiddelen uit te leggen, in begrijpbare taal voor kinderen weliswaar.

Koken voor kinderen kun je ook samen met kinderen doen, waardoor de term veranderd van “koken voor kinderen” naar “koken voor kinderen, samen met kinderen”. Hierbij kan bijvoorbeeld voorgesteld worden dat de kinderen de groentjes wassen en – naarmate de leeftijd – de groentjes versnijden. Indien je je kind/kinderen betrekt bij de bereiden van de maaltijd, zul je merken dat ze al veel enthousiaster zullen zijn over het eten. Mocht je dit niet echt zien zitten, kun je de maaltijd altijd wat aanlokkelijker maken voor kinderen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan restaurants; daar wordt een kindergerecht soms geserveerd op een bord met een figuurtje, of worden de gerechten als een figuurtje op het bord geserveerd. Dit kan ook makkelijk thuis gedaan worden. Om een concreet voorbeeld te geven: we maken met de maaltijd het hoofd van een ventje; aardappelen als ogen, worteltjes als neus en versneden stukjes vlees als mond. Zo kunnen tal van figuurtjes gemaakt worden; een hartje, de zon, een ster, een boom, …
Ook kan bijvoorbeeld de naam van het kind, of de eerste letter van de naam gemaakt worden, hoewel dit alweer iets moeilijker wordt. Dit hangt uiteraard af van het gerecht. Bij het maken van pannenkoeken bijvoorbeeld is het best simpel om een pannenkoek te maken in de vorm van de eerste letter van de naam van het kind. Uiteraard hangt de methode die het meeste effect heeft op het kind af van kind tot kind. Maar met één van bovenstaande methodes wordt het koken voor kinderen al snel een succes.