De Geschiedenis van Pizza

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Pizza is hedendaags zeer populair en kan gevonden worden in 1 van de honderden pizza restaurants, bakkers en zelfs kleine supermarkten. Pizza’s hebben een zeer goede smaak en worden vaak bereid met een flinke selectie aan ingredienten die de pizza een aantrekkelijke kleur geven en een geur waar u flink van zal gaan watertanden.

Wat de meeste van ons niet weten, is hoe en waar de pizza nu eigenlijk vandaan komt en dat is nu precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. De meesten van ons zullen ondanks dit wel kunnen gokken dat de pizza uit Italie komt, maar wat men niet zal raden is dat de pizza een lange tijd geleden gebruikt werd als een bord. Jazeker, dit zal zeer vreemd klinken, maar wanneer u er eens goed over nadenkt zal u ook tot de conclusie komen dat pizza’s aan de randen wat dikker zijn (met brood) en dit een klein beetje op een bord lijkt.

Het woord pizza komt officieel uit een plaats die zeer bekend stond om de vele vulkanen in het gebied dat Napels wordt genoemd. In plaats van de kookovens en multi functionele magnetrons, werd de hitte van de lava in de vulkaan gebruikt om de pizza op te warmen. Het woord pizza is ook vanuit dezelfde tijd waarin, in het Napolitaans Pizza naar “handomdraai” of “druk” kon worden vertaald. Dit is natuurlijk afgeleid van de manier waarop de bakkers met hun schep de pizza in de rondte draaien wanneer deze in de oven aan het bakken is.

De eerste officiele pizza die de standaard zette voor alle andere pizza’s in de wereld kwam uit de tijd waarin Koning Umberto en zijn vrouw Margaretha werden voorgesteld aan een pizza bedekt met tomatensaus (rood), mozarello (wit), en basillicum (groen) die voor de Italiaanse vlag staan. Margaretha was zo verrukt met de geur en smaak van de pizza, dat ze hierom besloten hadden om deze pizza, de pizza Margaretha te noemen.

De originele Italiaanse pizza’s waren zeer small wanneer we kijken naar de laag van brood die gebruikt werd. De pizzabak cultuur werd echter naar overal in de wereld heen vervoerd en is uiteindelijk ook in America beland, waar men de brood/topping verhouding even wat aangepast had (naar smaak) en dit is ook precies waarom de Amerikanen een stukje groter en breder zijn dan de Italianen (de pizza's :)).

Pizza’s zijn zeer goed te eten en zo nu en dan ook zeer gezond met elke topping die u kunt verzinnen. Er zijn tegenwoordig fruit pizza’s, zeevruchten pizza’s, pizza’s met patat, pizza’s met allerlei soorten vlees en zelf’s pizza’s met ijs. Dus zoek het maar uit en geniet van een pizza geheel naar smaak.